Použité suroviny receptu Plněná vejce na topinkách:
8 vajec
| 1/2 šálku bešamelové omáčky
| 1/2 šálku pečeně
| 100 g žampionů
| 1 bílá veka
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Plněná vejce na topinkách:
Vejce uvaříme ve slané vodě natvrdo. Studená oloupeme a opatrně překrojíme po délce. Vyjmeme žloutky a dáme stranou. Zbytky pečeného masa a podušené žampiony velmi jemně posekáme a smícháme s bešamelovou omáčkou. Osolíme, opepříme a mírně ohřejeme. Tuhou hmotou naplníme půlky vajec a vždy dvě půlky položíme řeznou plochou dolů na tenký krajíček bílého chleba potřeného máslem. Srovnáme na ohnivzdornou mísu, pokryjeme zbytkem hmoty, posypeme prolisovanými žloutky, poklademe máslem a dáme zapéci do velmi horké trouby.
Fotky receptu Plněná vejce na topinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!