Postup přípravy receptu Plněné brambory na víně:
Brambory uvaříme ve slupce a bílé pečivo mezitím namočíme do mléka.
Brambory po vychladnutí oloupeme a podélně co nejvíce vydlabeme. Vydlabanou část dáme do mísy a rozmačkáme, popř. promačkáme přes mřížku na brambory. Přidáme na opravdu malé kostičky nakrájený salám a cibuli. Přidáme namočené pečivo, které vyždímáme z mléka. Ochutíme pepřem a solí, zalijeme vínem. Vše pořádně smícháme a v případě nutnosti přilijeme mléko, aby nebyla nádivka příliš suchá. Podle chuti můžeme přidat i více vína a koření.
Brambory touto směsí naplníme a naplněné je naskládáme do zapékací mísy. Pokud nám zbude nádivka (a ona vždy zbude), tak ji rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Pečeme, dokud nádivka nezezlátne a brambory se zespodu neopečou - pokud máme možnost toto kontrolovat ve skleněné zapékací míse.
Plněné brambory na víně podáváme jako hlavní chod.