200 g mraženého hrášku
| 40 g másla, chladného a nakrájeného na kousky + trocha k vymazání plechu
| 25 g strouhaného parmazánu
| 24 malých, stejnoměrných, nejlépe kulatých, nových brambor, pečlivě očištěných a uvařených doměkka
Postup přípravy receptu Plněné brambůrky:
1. Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte. Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C.
2. Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory. Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.
Fotky receptu Plněné brambůrky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!