Postup přípravy receptu Plněné kedlubny ve smetanové omáčce:
Oloupané předem vydlabané (ze strany od kořene) kedlubny krátce povaříme v osolení vodě, po okapání naplníme, vložíme do vymaštěného kastrolu, podlijeme trochou vývaru z kedluben a dusíme nebo pečeme pod poklicí. Mezitím připravíme omáčku: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trocho vývaru z kedluben a části smetany, rozšleháme a povaříme asi 1 hodiny. Pak vmícháme zbylou smetanu, sýr, jemně nasekanou petrželku a mladé středové kedlubnové lístečky a vaříme až se sýr roztaví a omáčka zhoustne. Příprava náplně: Drobně nakrájené maso krátce podusíme na másle přidáme rýži, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promícháme.