Postup přípravy receptu Plněné omelety s houbami:
Vejce, mléko, minerálku, špetku soli, mouku a prášek do pečiva rozmícháme na hladké těsto. Necháme 10 minut odpočinout. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. Šunku nakrájíme na kostičky. Opereme a osušíme pažitku a nakrájíme na kousky. Na horkém oleji osmažíme houby, cibuli i česnek. Osolíme a opepříme.
Dvě lžíce houbové směsi si odložíme, zbytek podlijeme vývarem a na malém plameni zhruba 5 minut vaříme.
Ve smetaně rozmícháme dohladka solamyl a omáčku jím zahustíme. Jednu lžíci šunky a pažitky si dáme stranou a zbytek vmícháme do omáčky, kterou znovu ochutíme. Ve středně velké pánvi rozehříváme po částech tuk. Z připraveného těsta na něm postupně opečeme dozlatova 4 omelety. Žampionovou nádivku na ně rozdělíme, každou omeletku přehneme a dáme na mísu. Tam je ještě posypeme zbylou šunkou i pažitkou a podáváme na stůl ozdobené sekanou petrželkou.