Vložil: | Kuchticka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněné papriky s tuňákem a sýrem akawi:
7 celých paprik,
| 2 ks vejce,
| 1 ks bílý sýr Akawi,
| 1 ks konzerva tuňáka v oleji
| 1 sáček uvařené rýže,
| sůl, pepř, šťáva z poloviny citrónu, provensálské bylinky
| Rajčatová omáčka:
| 3 ks rajčata,
| 1 ks pálivá feferonka,
| 1 lžíce másla,
| 1 ks malá cibule,
| sůl,
| 3 zrnka pepře
| 2 zrnka nového koření
| 1 ks bobkový list
Postup přípravy receptu Plněné papriky s tuňákem a sýrem akawi:
U paprik skrojíme hořejší část (aby vznikly stojící "misky") a vyjmeme jadýrka. Smícháme vejce s hrubě nastrouhaným sýrem Akawi, tuňákem a vychladlou uvařenou rýží. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a provensálskými bylinkami (mohou být čerstvé nebo sušené). Touto směsí papriky naplníme.
Mezitím si připravíme omáčku tak, že na másle podusíme nakrájenou cibuli, k níž po chvíli přidáme drobně pokrájená rajčata i feferonku. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a vše podusíme asi 5 minut. Poté koření vyjmeme a omáčku dáme stranou. Naplněné papriky přikryjeme "víčkem" vzniklým z horního odkrojeného dílu a dáme na asi 15 minut do trouby (pekáček předtím vymažeme olejem). Za tu dobu se nám rozpustí sýr Akawi, spojí se s tuňákem a uvařenou rýží a také papriky změknou. Hotové plněné papriky vyndáme z trouby a těsně před podáváním přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Fotky receptu Plněné papriky s tuňákem a sýrem akawi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!