Postup přípravy receptu Plněné telecí hrudi po drážďansku:
Příprava nádivky:
Ze žemlí odkrojíme kůrky, žemle namočíme do vody a po změknutí je dobře vymačkáme. Cibuli, šunku, odblaněná játra drobně nakrájíme, žemle rozmělníme, přidáme žloutky, sůl, mletý pepř, muškátový květ, rozmarýn a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a nasekanou petrželku.
Příprava hrudí:
Telecí hrudí dobře omyjeme, zbavíme žeberních kostí, tenkým ostrým nožem prořízneme středem hrudí kapsu, kterou naplníme nádivkou, zašijeme nebo uzavřeme jehlou na závitky a osolíme. Mrkev, celer a cibuli nakrájené na plátky zpěníme na másle, přidáme připravené hrudí, rajčatový protlak, trochu vývaru a dusíme pod pokličkou v troubě, při teplotě kolem 180 °C, doměkka, při dušení poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké hrudi vyjmeme a šťávu prolisujeme.