Postup přípravy receptu Plněné vepřové panenky:
Panenky omyjeme, osušíme čistou utěrkou a podélně rozkrojíme asi do dvou třetin. Přes fólii nebo sáček lehce naklepeme, osolíme, poklademe anglickou slaninou, uherským salámem, žampióny, pórkem a plátky hermelínu. Potom každý plátek masa opatrně zavineme a podle potřeby zpevníme párátky. Plněné vepřové panenky vložíme do pekáčku a zasypeme je nakrájenou cibulí, žampióny a na kostičky nakrájenou slaninou. Podlijeme asi 150 ml vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny v troubě při 220 °C. Podle potřeby podléváme vodou. Několik minut před dokončením dopékáme odkryté, aby maso získalo jemnou kůrčičku a zezlátlo. Plněné vepřové panenky podáváme s různě upravenými bramborami, např. opékanými, kroketami či hranolkami.