1,5 kg žebírka
| pepř
| sůl
| 125 g sušených švestek bez pecek
| 15 cl červeného vína
| 1/2 kg nakyslých šťavnatých jablek
| 50 g strouhanky
| 1 lžíce cukru
| kousek skořice
| hřebíček
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Plněné vepřové žebro:
V masu vyřízneme kapsu. Švestky necháme namočené 1/2 hodiny ve víně. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Švestky necháme okapat, rozkrájíme na malé plátky a smícháme s kořením, cukrem, jablky a strouhankou. Maso zevnitř i z venku osolíme a opepříme. Kapsu naplníme nádivkou, ze které ponecháme asi 2 lžíce. Kapsu zašijeme. Na pekáči rozehřejeme tuk a maso ze všech stran opečeme. Přidáme zbytek nádivky, a přelijeme vínem ze švestek. Pečeme v přikrytém pekáči v horké troubě asi 2,5 hodiny. Poslední půl hodiny sundáme poklici a maso políváme šťávou. Pečeni vyjmeme a dáme do teplého místa. Šťávu zředíme malým množstvím horké vody, v malém kastrůlku necháme přejít varem. Podáváme krájené na plátky a šťávu zvlášť s červeným zelím a bramborovou kaší.
Fotky receptu Plněné vepřové žebro:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!