Postup přípravy receptu Plněné žampióny krůtím masem:
Uvaříme rýži. Ze žampiónů vyloupneme nožičky a pokrájíme nadrobno, stejně jako cibuli a česnek.
Na olivovém oleji osmahneme cibulku, na chviličku, jen co zavoní, přidáme česnek a pokrájené nožičky žampiónů. Chviličku podusíme, odstavíme z ohně a necháme trochu prochladnout. Mleté maso smícháme se směsí, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř a nahrubo pokrájené vlašské ořechy a petrželku. Podle momentální nálady a inspirace přidáme hrst nebo dvě uvařené rýže a podle konzistence přilijeme část nebo všechen zbylý vývar.
Do vymazaného pekáčku nasypeme uvařenou rýži, urovnáme. Žampiónové kloboučky plníme připravenou směsí a vtlačíme je do rýže. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca ¾ hodinky až hodinku, dokud není maso propečené a žampióny měkké.