Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 30.09. 2024
Dnes má svátek Jeroným
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Plněné zelné listy

fotka Plněné zelné listy
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Plněné zelné listy:

2 kg kysaného zelí  | 10-16 zelných listů  | 500 g vepřového ramínka  | 250 g libového hovězího masa  | 250 g vařené uzené maso  | 200 g vařené rýže  | 5 lžic sádla  | 3 lžíce hladká mouka  | 2 větší cibule  | 2 lžíce mletá sladká paprika  | 1 špetka mleté pálivé papriky  | 3 stroužky česneku  | 2 vejce  |  ocet  |  sůl  |  pepř  |  (šálek husté kyselé smetany)

Postup přípravy receptu Plněné zelné listy:

1. Plněné zelné listy připravuje maďarská hospodyně vždy ve větším množství. Uchovaný zbytek vydrží v chladničce vždy několik dní a odležení mu chuťově velmi prospěje. Pro slavnostnější příležitosti se pokrm připravuje 2 až 3 dny předem a zalévá se kyselou smetanou.
2. Nemáme-li připraveny zelné listy podle předpisu na str. 158 upravíme si je taklo: vybrané velké listy z hlávkového zeií pole-jeme vařící vodou se solí a octem. Před plněním nádivkou seřízneme naplocho silnější žebra listů nebo je vyřízneme.
3. Syrové hovězí a vepřové maso i vařené uzené mase umeleme, přidáme vařenou rýži, 1 lžíci sladké papriky a trochu pálivé papriky, stroužek česneku utřený se solí, mletý pepř a vejce. Směs dobře promícháme, případně dochutíme solí, a tvoříme menší šišky, které po jedné balíme do připravených zelných listů. Závitky převážeme nití.
4. Na polovině dávky sádla osmažíme najemno nakrájenou cibuli, vmícháme lžíci papriky, zalejeme šálkem vody nebo vývaru z uzeného masa, přidáme 2 stroužky utřeného česneku a kysané zelí. Promícháme a dáme vařit. Do rozdušeného vroucího zelí naskládáme zelné závitky tak, aby byly dobře ponořeny. Dusíme zvolna asi 1 hodinu, poté závitky vyjmeme a zelí zahustíme zlatavou jiškou usmaženou z druhé poloviny sádla a 3 Ižic hladké mouky. Necháme dobře provařit. Hustotu zelí upravíme přidáním vody nebo smetany. Do provařeného zelí vrátíme závitky zbavené nití a ještě chvíli je v něm prohřejeme.
5. Podáváme s noky, hrnečkovým knedlíkem, dušenými brambory či chlebem.


Fotky receptu Plněné zelné listy:

Plněné zelné listy
Plněné zelné listy
Fotky vložil: mirta 
Hodnocení receptu Plněné zelné listy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !