Postup přípravy receptu Plněné žemle s paprikou:
Odřízneme horní část žemlí. Spodní část vydlabeme. Papriky a rajčata očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme a vše pokrájíme na kostičky. Žampiony, špenát a cibulku rovněž omyjeme a očistíme. Houby nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Špenát hrubě posekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Všechnu zeleninu smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme pokrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle. Posypeme petrželkou. Troubu předehřejeme na 300 °C. Žemle rozložíme na pečicí plech a zapékáme, dokud se sýr neroztaví. Podle libosti opečeme i vrchní části žemle a podáváme společně.
Tipy: Plněné zapékané žemle jsou rychlé, snadné a nenáročné na suroviny, hodí se proto k pohoštění nečekaného většího množství hostů. Do náplně můžeme také přidat kolečka pórku, nudličky šunky nebo plátky salátové okurky. S nastrouhanou středně vyzrálou goudou budou žemle ještě pikantnější. Jako příloha se k tomuto pokrmu hodí velká mísa křupavého salátu, případně doplněného ředkvičkami.