Postup přípravy receptu Plněný bažant na jablkách:
Nejprve si připravíme náplň - rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka. Pak vymícháme máslo, žloutky a 2 kapky polévkového koření, přidáme vyždímané rohlíky, osolíme, okořeníme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, rozinky, jemně nasekané mandle a sníh z bílku.
Bažanta očistíme, posolíme a touto náplní ho naplníme. Otvor spojíme jehlami a vložíme bažanta do vymastěného pekáče. Když je bažant poloměkký a začíná červenat, obložíme ho na plátky nakrájenými oloupanými jablky a pod pokličkou dusíme. Hotového bažanta vyjmeme a nakrájíme. Jablka propasírujeme, přidáme zavařené brusinky šípkový protlak a podáváme s bažantem.