Vložil: | Aniette |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 125 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný bok:
600 g libového vepřového boku
| 50 g slaniny
| 250 g vepřového ořezu
| 50 g slaniny
| 60 g uzeného masa
| 3 vajíčka
| 2 dl smetany
| sůl, bílý pepř, sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Plněný bok:
Nejprve si připravíme nádivku. Vepřový ořez umeleme, přidáme koření, smetanu, vajíčka a vyšleháme do hladké pěny. Vmícháme na kostičky pokrájené uzené, slaninu a petrželku. Do boku nařízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou a otvor zašijeme nití. Vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme asi hodinu a půl. Hotové vytáhneme a dáme do chladu. Nejlepší je jíst až na druhý den, bok je pěkně uleželý. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.
Fotky receptu Plněný bok:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!