Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Plněný bok nastudeno:
600 g libového vepřového boku
| Fáš:
| 200 g vepřového ořezu
| 50 g slaniny
| 50 g uzeného masa
| 2 dl smetany
| 3 vejce
| dle chuti: sůl, bílý pepř, muškátový květ a sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Plněný bok nastudeno:
Nejprve se připraví masová nádivka (fáš). Vepřový ořez dvakrát umeleme, přidáme koření, smetanu, vejce a vyšleháme do jemné pěny. Vmícháme kostičky uzeného, slaninu i sekanou petrželku. Do boku prořízneme kapsu, naplníme ji masovou fáší a otvor zašijeme nebo protáhneme kovovou jehlou. Vložíme do vroucí ochucené vody, teplotu stáhneme na 90 °C a necháme lehce probublávat 1 hodinu a 40 minut. Hotové maso uložíme přes noc do chladu. Druhý den nakrájíme plněný bok na plátky a podáváme na salátku z jablek, okurek, listového salátu a z feferonek.
Fotky receptu Plněný bok nastudeno:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!