Postup přípravy receptu Plněný fenykl:
Omyté a očištěné fenykly podélně rozpůlíme, vnitřek vybereme a jemně usekáme. Vydlabané fenykly vložíme do vroucí osolené vody, zakápneme vínem, povaříme 4-6 minut, slijeme přes sítko, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Goudu nakrájíme na drobné kostičky, pažitku jemně pokrájíme. Na rozpáleném másle opečeme usekané vnitřky fenyklu, přiklopíme a dusíme 15 minut doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme koriandr, kostičky sýra, zakysanou smetanu a několik minut povaříme. Vezmeme z ohně, necháme prochladnout a vmícháme tvaroh s pažitkou. Formu na pečení vymažeme máslem, vložíme půlky fenyklů, naplníme sýrovou směsí a pečeme asi 15 minut v troubě.