Použité suroviny receptu Plněný hovězí nebo vepřový řízek po srbsku:
4 plátky zadního hovězího
| nebo 4 plátky z vepřové kýty
| 1 mrkev
| 1 petržel
| kouek celeru
| 1/2 cibule
| trochu sádla
| sůl, pepř.
Postup přípravy receptu Plněný hovězí nebo vepřový řízek po srbsku:
Na sádle osmažíme nastrouhanou zeleninu spolu s cibulí a podusíme. Ve zvláštním kastolku napolo udusíme rýži (na 1 řízek 1 dkg rýže). Můžeme též použít předvařenou rýži v sáčcích. Poloměkkou rýži smícháme se zeleninou a potřeme touto směsí plátky masa, které jsme trochu naklepali, osolili a opepřili. Naplněné plátky masa stočíme, převážeme je nití. Závitky dáme na sádlo, opečeme a podlijeme trochou vody nebo vývarem. Dusíme doměkka. Chuť šťávy zlepšíme několika lžícemi kečupu.
Fotky receptu Plněný hovězí nebo vepřový řízek po srbsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!