2 středně velké lilky
| 4 kuřecí řízky
| 1 velká cibule
| 3 stroužky česneku
| 5 dkg nakládaných sušených rajčat
| 200 g tvrdého sýra
| sůl, pepř
| 2 lžičky vinného octa
| olivový olej
| 100 g malých rajčátek
| čerstvá petržel
Postup přípravy receptu Plněný lilek se sýrem:
1. Lilky opláchneme a přepůlíme. Z každé půlky podélně lžičkou vyjmeme část dužiny. Poté lilky vložíme do hlubokého hrnce a spaříme je vroucí vodou asi tři minuty.
2. Předvařené lilky vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme do zapékací misky. Každou polovinu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vinným octem (jen pár kapek). Zapékací misku přiklopíme alobalem a dáme péct asi 30 minut.
3. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme. Potom do pánve přidáme na plátky nakrájený česnek, nakrájenou cibuli a nadrobno nasekané kousky nakládaných sušených rajčat. Na závěr směs osolíme a opepříme podle vlastní chuti.
4. Hotovou směs rovnoměrně rozmístíme na vršky předpečených lilků, posypeme nastrouhaným sýrem a vrátíme na 10 minut (bez folie) zpět do trouby. Po upečení podáváme s bílým pečivem, ozdobené malými rajčátky a čerstvou petrželkou.
Fotky receptu Plněný lilek se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!