Postup přípravy receptu Plněný vepřový řízek na smetaně:
Utřeme máslo se žloutkem a prolisovanou sardelkou, přidáme usekaná vejce natvrdo, udušené houby, mletý černý pepř, jemně sekanou petrželku nebo celerové listí. Promícháme a zahustíme strouhankou. Dochutíme.
Připravenou směsí potřeme polovinu naklepaných vepřových plátků, přehneme a po okrajích maso sklepneme, aby náplň nevytékala. Po jedné straně každý řízek poprášíme hladkou moukou a po obou stranách v rozpáleném tuku v kastrolu opečeme. Podlijeme vývarem z kostí, osolíme a dusíme do změknutí masa pod pokličkou. Pak maso vyjmeme a šťávu zahustíme kysanou smetanou, provaříme, vložíme řízky, opět prohřejeme. Podáváme s rýží nebo s rýží smíchanou se zeleným hráškem, s kapiemi apod.