Postup přípravy receptu Plněný zavinutý bůček:
Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a zbavíme kůže. Maso nařízneme na plát, který lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli a celer nastrouhaný nadrobno podusíme na oleji. Přidáme švestky a med. Vše osolíme, opepříme, podlijeme vodou a krátce podusíme. Přimícháme nastrouhanou housku, rozkvedlaná vejce a ochutíme utřeným česnekem. Směs naneseme na plát masa, který zavineme a převážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 190 °C za stálého podlévání horkou vodou. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme vodu. Vše zamícháme, necháme povařit a omáčku scedíme.