Postup přípravy receptu Plundrové vanilkové šátečky:
Mouku, droždí, sůl, všechen cukr, vejce, mléko a 250 g rozpuštěného tuku prohnětěme, nakonec přidáme zbylý, na kousky nakrájený tuk. Těsto uložíme na 40 minut do chladu. Listové těsto roválíme na plát a rozkrájíme na pět stejných obdélníků. Z vychlazeného kvasnicového těsta vyválíme obdélník velký 30x40 cm a na jednu polovinu položíme tři plátky listového těsta. Překryjeme druhou polovinou těsta a rozválíme na obdélník. Položíme zbylé dva plátky listového těsta a do kvasnicového těsta je zabalíme. Necháme 60 minut v ledničce.
Tvaroh promícháme s oběma cukry a žloutky. Těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců o velikosti 8x8 cm. Rozdělíme na ně tvarohovou náplň a na každý kousek položíme tři maliny. Okraje těsta potřeme rozšlehanými vejci, přeložíme je ke středu a zlehka přitiskneme. Šátečky položíme na plech s pečicím papírem a potřeme zbylými rozšlehanými vejci. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě při 180 °C. Po vychladnutí ozdobíme vanilkovým krémem, připraveným dle návodu na obalu a malinou.