Postup přípravy receptu Plzeňská roštěnka :
Roštěnky naklepeme, osolíme a okořeníme. Na oleji osmahneme jednu nakrájenou cibuli, vložíme roštěnky, opečeme je po obou stranách, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, poprášíme moukou, zapražíme, podlijeme trochou vody nebo vývarem z masoxu, přilijeme pivo a vše promícháme a povaříme. Párky nařízneme do kříže a do čtverečků a na troše tuku opečeme. Druhou cibuli nakrájíme w g uzene-v bůček), veka, Želky, další máslo na prstýnky a opečeme dozlatova a dokřupava. Roštěnky na talířích přelijeme omáčkou (kterou můžeme procedit nebo rozmixovat), navrch položíme opečený párek, posypeme je smaženou cibulí a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.