Postup přípravy receptu Pochoutkové krůtí řízky:
Krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme, osušíme čistou utěrkou, jemně naklepeme, osolíme a opečeme na rozehřátém rostlinném oleji po obou stranách. Poté posypeme trochou kari koření, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčatový protlak a přikryté pokličkou udusíme doměkka.
Když jsou řízky měkké, šťávu vydusíme do tuku. Na každý řízek položíme plátek opečené drůbeží šunky a plátek ementálského sýra. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Hotové pokapeme diakečupem a podle chuti posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí.
Podáváme s čerstvou zeleninou, nebo se zeleninovými saláty, přičemž dbáme na vhodnost kombinace s hlavní živočišnou skupinou.