Postup přípravy receptu Podbrdské hovězí:
Maso dáme do mísy. Smícháme víno, tymián, bobkový list a pepř, přidáme stroužek skořicové kůry - a tuto marinádu nalijeme na maso. Mísu zakryjeme a necháme v chladničce marinovat přes noc. Do pekáče nalijeme olej, maso vyndáme z marinády a prudce na všech stranách krátce opečeme. Maso vyjmeme, do téhož oleje nasypeme trošinku soli, přidáme mletý kmín, znovu rozpálíme a přidáme na drobno nakrájenou cibulku, kterou osmahneme do hněda. Osmahnutou cibulku s trochou oleje nalijeme do hrnce, přidáme opečené maso, vše zalijeme marinádou a přivedeme k varu. Poté var ztlumíme a velmi pomalu v zakrytém hrnci dusíme. Dobře rozetřeme máslo s moukou a připravíme si máslovou kuličku, kterou asi dvacet minut před koncem vaření vhodíme do hrnce a dobře promícháme. Zároveň tekutinu osolíme. Po dvaceti minutách maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a list skořice. Maso nakrájíme na plátky Na talířích sypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme například s bramborovou kaší a teplou sedmikráskovou omáčkou.