1 plát kuřecího masa s kůží (jako na roládu)
| Na nádivku:
| 2 hrnky propláchnuté pohanky
| 2 vejce
| 2 na drobno nakrájené cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| 250 g pokrájených kuřecích jater
| 1 lžíci másla + trochu na potření rolády
| hrst rozinek, předem namočených a scezených
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pohanka v kuřeti:
V kastrole osmahněte na oleji jednu cibuli, vsypte pohanku a přidejte jedno vejce. Promíchejte, pečlivě osmažte, osolte a opepřete. Zalijte vodou asi dva centimetry nad pohanku a uveďte do varu. Pak plamen stáhněte a pod pokličkou duste pohanku doměkka; trvá to 30–40 minut.
Játra a cibulku osmahněte na másle a spolu s rozinkami promíchejte s uvařenou pohankou. Přidejte vejce a vzniklou nádivkou naplňte kuřecí plát. Pečlivě zašijte a potřete máslem. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C; vložte roládu a pečte dozlatova (20–30 minut).
Fotky receptu Pohanka v kuřeti:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!