2 lžičky zrnitého zeleninového polévkového koření
| 150 g kukuřičné krupice
| 0,25 l rajčatového protlaku
| 275 g směsi plodů moře
| 3 lžíce strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Polenta:
Do půl litru vroucí vody dáme polévkové koření. Za stálého míchání přisypeme kukuřičnou krupici, vývar necháme projít varem a krupici necháme nabobtnat. Po uvaření ji vyklopíme do ploché žáruvzdorné formy, kde ji rozetřeme do vrstvy silné asi 1 cm. Formu vložíme do předehřáté trouby, kde krupici při 175 °C asi 10 minut předpečeme. Ohřejeme osminku litru vody. Do ní vmícháme rajčatový protlak a minutu povaříme, nalijeme na předpečenou polentu, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 10 minut. Asi pět minut před koncem pečení na ni rozdělíme plody moře, které posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 5 minut.
Fotky receptu Polenta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!