Použité suroviny receptu Tresčí kotleta s hořčičnou omáčkou:
4 tresčí kotlety asi po 300 g
| 1 citron
| sůl
| voda
| 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 20 g mouky
| 1/4 l mléka
| 1 cibule
| 1 větvička tymiánu
| 4 lžičky hořčice
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Tresčí kotleta s hořčičnou omáčkou:
Máslo rozpustíme, nasypeme mouku a promícháme. Za stálého míchání přiléváme studené mléko a přivedeme k varu. Přidáme poloviny cibule, tymián a přikryjeme pokličkou. Vaříme mírně 10 minut a pak přecedíme do druhého hrnce. Omáčku opepříme, osolíme a ochutíme hořčicí.
Vodu okyselíme citronovou šťávou, osolíme a uvedeme k varu. Tresčí kotlety opatrně vložíme do vroucí vody a podle tloušťky vaříme 5 - 10 minut. Poté děrovanou naběračkou vyjmeme z vařící vody a necháme odkapat.
Podáváme přelité hořčičnou omáčkou a vařenými brambory.
Fotky receptu Tresčí kotleta s hořčičnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!