Použité suroviny receptu Pečený pstruh po mexicku:
4 pstruzi, každý asi 225 g
| 4 jemně pokrájené šalotky
| 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané
| 1-2 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané
| 1 malá žlutá paprika, zbavená semínek a pokrájená
| 1 malá červená paprika, zbavená semínek a pokrájená
| 1 svazeček čerstvé natě koriandru
| 2 lžičky moučkového cukru
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 1 lžíce bílého vinného octa
| dle chuti: sůl a pepř
| na ozdobení: čerstvý koriandr
| dle potřeby: listy hlávkového salátu
Postup přípravy receptu Pečený pstruh po mexicku:
Předehřejte troubu na 180 °C. Pstruhy omyjte a osušte kuchyňským papírem (papírovým ubrouskem). Osolte je, opepřete a dejte do nich několik koriandrových lístků. Ryby poskládejte vedle sebe do zapékací mísy a posypte je pokrájenými šalotkami, paprikami a chilli papričkami. V misce smíchejte citrónovou šťávu s cukrem a octem. Pstruhy touto šťávou přelijte. Zapékací mísu přikryjte a zapékejte 30 minut, dokud ryby nezměknou a maso nezmatní. Pstruhy po upečení vyjměte a nechte okapat. Rozdělte je na zahřáté talíře a polijte vypečenou šťávou.
Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s hlávkovým salátem a směsí fazolí s rýží.
Fotky receptu Pečený pstruh po mexicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!