Postup přípravy receptu Treska s ořechovou náplní:
Očištěnou rybu potřeme rozmělněnou kostkou MAGGI Bylinky-česnek a petrželová nať,(kterou jsme rozmělnili v jedné lžíci olivového oleje), mírně osolíme, posypeme lehce pálivou paprikou.
Na 2 lžících nejlépe olivového oleje zpěníme jemně pokrájené cibule, přidáme šálek vlašských ořechů.
Zamícháme, opečeme, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme lžíci sekané petrželky,(můžeme použít i čerstvé mladé lístečky kopřivy), lžičku sladké papriky. Promícháme. Nádivkou naplníme rybu a uzavřeme ji jehlami.
Na pekáčku rozehřejeme 3 lžíce (nejlépe olivového oleje) spolu se slaninou. Na to opatrně vložíme rybu, navrch dáme špetku šalvěje a pár čtverečků slaniny. Rybu dočervena upečeme v troubě. Podléváme během pečení bílým vínem a přeléváme výpekem.
Hotovou rybu rozdělíme na porce a přelijeme šťávou.