Použité suroviny receptu Polentové koblížky s parmazánem:
50 g parmazánu
| 1 lžíce kypřícího prášku
| 1 ks vejce
| 2 ks rozmarýnu (stonky)
| 125 ml vody
| dle chuti: muškátový oříšek
| 1 l olej
| 50 g polenta
| 2 - 3 lžíce másla
Postup přípravy receptu Polentové koblížky s parmazánem:
Máslo s vodou přivedeme k varu, přidáme do něj polentu a asi 15 minut vše za občasného míchání vaříme.
Do uvařené kaše zamícháme vejce a směs necháme vychladnout.
Mezitím si nastrouháme parmazán a trochu muškátového oříšku. Do studené kaše vmícháme parmazán, kypřící prášek a ochutíme ji solí a muškátovým oříškem.
Z kaše vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm a v oleji je smažíme dozlatova a dokřupava. Do každého koblížku píchneme snítku rozmarýnu.
Fotky receptu Polentové koblížky s parmazánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!