Použité suroviny receptu Polévka z hovězího masa, zeleniny a vína:
4 brambory
| 300 ml bílého vína
| 1 cibule
| 500 g předního hovězího masa
| 2 lžíce petrželky
| 4 str. česneku
| 100 g rajského protlaku
| 1 lžíce sladké červené papriky
| 1 l vývaru
| 2 mrkve
| 1 lžička čtyřbarevného pepře
| sůl a olej
Postup přípravy receptu Polévka z hovězího masa, zeleniny a vína:
Mrkev nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Zelenou petrželku usekáme. Maso nakrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova a vmícháme maso. Jakmile se zatáhne, přidáme rajský protlak, česnek a mletou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit. Potom vlijeme vývar i víno a vaříme na mírném ohni, dokud není maso poloměkké. Potom do polévky přidáme brambory a mrkev. Uvaříme doměkka, ochutíme podle potřeby solí a zasypeme petrželkou.
Fotky receptu Polévka z hovězího masa, zeleniny a vína: