1/2 kg kyselého zelí
| 2 l vývaru
| 5 kuliček nového koření
| 1 bobkový list
| 7 zrnek pepře
| 1 cibule
| 1 hrst sušených hub
| 1 stroužek česneku
| 20 dkg vařeného uzeného masa
| na jíšku: 5 lžic oleje,5 lžic polohrubé mouky
Postup přípravy receptu Polévka z kyselého zelí:
Do 5 l nádoby dáme vývar, překrájené kyselé zelí, sušené houby, všechno koření, cibuli a česnek. Přiklopíme a zahříváme na střední stupeň. Vaříme asi 25 minut. Pak polévku zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z oleje a polohrubé mouky. Zamícháme a do polévky přidáme na kousky nakrájené uzené maso. Pak ještě několik minut povaříme.
Fotky receptu Polévka z kyselého zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!