Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Nudlovka plná zeleniny: Petržel a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, kedlubnu na proužky, ředkvičky na slabé plátky, pórek na kolečka a fazolky zbavené konců překrojíme na půl. V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu krátce orest ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Bílá polévka s vejcem: Do vody dáme na kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř, bujon, nové koření, cibuli, kopr a vaříme asi 20 minut. Potom vyjmeme koření a cibuli. Zahustíme polohrubou moukou s rozšlehaným vejcem a šlehač ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Vydatná bramboračka: V hrnci na oleji zpěníme dozlatova kostičky cibule, přidáme houby a orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme 2-3 bujony, osolíme, opepříme, přidáme mraženou zeleninu a kostičky brambor. Povaříme a zahustím ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka z okounů na způsob Halászlé: Okouny stáhneme z kůže, seškrábeme zbytky masa. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle. Přidáme mletou papriku a lehce osmahneme. Přidáme pokrájené vnitřnosti okounů, seškrábeme maso ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Rybí polévka z okounů nebo bílé ryby: Ryby nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením. Pak vývar procedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme najemno, obrané maso propasírujeme. Vše vložíme do vývaru, d ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Bezdrevská rybí polévka: Do studené vody vložíme kořenovou zeleninu a cibuli, celý pepř a nové koření a vaříme asi půl hodiny. Přidáme hlavu, odřezky a vnitřnosti z kapra a vaříme ještě půl hodiny. Vývar procedíme, maso obere ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka ze žraločích ploutví: Do vařícího vývaru přidáme nakrájené žampióny, chvilku povaříme, přidáme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, žraločí ploutve, slepičí maso. Dále přidáme cukr, olej, zahustíme máčeným škrobem, zak ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Jednoduchá rybí polévka: Rybí hlavy a odřezky vaříme se zeleninou a kořením. Vývar procedíme, zaprášíme světlou jíškou, přidáme obrané maso a krátce povařené vnitřnosti, vše nakrájené na malé kousky. Povaříme, osolíme, okořen ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Myslivecká polévka s knedlíčky: Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi 2 hodiny. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme ml ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka z kachny: Na vymaštěné pánvi krátce orestujeme na nudličky nakrájené bambusové výhonky, celer a černé houby. Zalijeme vývarem a necháme 1/2 hodiny vařit na mírném ohni. Kachní maso nakrájíme na nudličky, smísím ... …více»
|