Použité suroviny receptu Rybí polévka z okounů nebo bílé ryby:
600 g okounů nebo bílých ryb
| 1,5 l vody
| 3 mrkve
| 3 petržele
| půl celeru
| 1 menší cibule
| pepř, nové koření
| 100 g rybích jiker
| 2 kostky slepičího bujonu
| 3 lžíce smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| Vegeta
Postup přípravy receptu Rybí polévka z okounů nebo bílé ryby:
Ryby nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením. Pak vývar procedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme najemno, obrané maso propasírujeme. Vše vložíme do vývaru, do něhož přidáme rybí jikry a 2 kostky slepičího bujónu, povaříme a zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali lžíci mouky. Krátce povaříme a odstavíme. Během vaření můžeme přidat Vegetu.
Fotky receptu Rybí polévka z okounů nebo bílé ryby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!