Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Lesnická polévka: Oprané maso i kosti zalijeme studenou vodou, přidáme nakrájenou cibuli a celer, sůl a vaříme zvolna několik hodin, až je maso měkké. Vývar přecedíme, do horkého našleháme vejce s rozstrouhaným sýrem, ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Bažantí polévka podle pohořské revírníkové: Bažantí slepici rozpůlíme, vložíme do vody, přivedeme do varu, osolíme. Přidáme 5 kuliček nového koření a stejně tolik pepře, bobkový list, kořenovou zeleninu a i 2 rajčata a papriku. Vaříme na velmi ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Bažantí polévka s kořenovou zeleninou: Bažanta, nejlépe slepici, ovaříme v osolené vodě, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme do měkka. Na rozpuštěném másle zpěníme v jiné nádobě nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme hla ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Rajčatová polévka s vejcem: Do vroucího vývaru přidáme spařená, oloupaná a na osminky nakrájená rajčata, přidáme žluté víno, cukr, sůl, zmírníme teplotu, zahustíme máčeným škrobem, přidáme Wei-su, rozšlehaná vejce, zakápneme něk ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Ostrá zelná polévka s hovězím masem: Hovězí maso a zelí velmi jemně nakrájíme, smícháme s červeným olejem, sójovou omáčkou a dáme stranou. Zavaříme vývar, přidáme maso se zelím, zamícháme, povaříme 2 minuty, přidáme víno, sůl, Wei-su a p ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka z krabů s tomaty: Do vařícího vývaru dáme vykostěné maso z krabů, 1 lžíci oleje, žluté víno, nakrájený pórek a krátce povaříme. Přidáme česnek, zmírníme teplotu, přidáme Wei-su a zahustíme máčeným škrobem. Přidáme spař ... …více»
|
4. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka s vepřovým masem a mořskou okurkou: Do vařícího vývaru přidáme na tenké plátky nakrájené vepřové maso, povaříme 5 minut, odpěníme, přidáme sůl, na tenké plátky krájené bambusové výhonky, na plátky nakrájenou mořskou okurku a ještě pár m ... …více»
|
3. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Polévka s houbami a vejci: Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, zavaříme do vývaru, přidáme sůl, žluté víno, Wei-su a vaříme 6 minut. Vývar odpěníme, přidáme hrst očistěného na lístky rozděleného špenátu, na drobné kousky na ... …více»
|
3. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Hovězí vývar s kari kořením: Do základního hovězího vývaru dáme vařit maso vcelku. Přidáme žluté víno, na plátky krájený česnek, sůl, cibuli, jamajský pepř, zázvor, Wei-su a vaříme až do změknutí masa. Potom uvařené maso nakrájím ... …více»
|
3. 01. 2009 Polévky
Příprava receptu Zeleninová polévka s vepřovým masem: Do čistého vývaru zavaříme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Přidáme sůl, krátce povaříme, odpěníme, přidáme Wei-su, žluté víno, na kostky nakrájené spařené bílé zelí, zamícháme, přidáme lžíci s ... …více»
|