Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Rajská polévka s ovesnými vločkami: Do vody dáme vařit ovesné vločky. Vaříme do měkka - je to za chvíli, vaříme spolu s kořením a bujonem. Nakonec přilejeme sladký kečup, aby měla polévka chuť a barvu. Kečupu radši více. Úplně ... ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Selská pivní polévka: Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme. Poté přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampiony. Opět osmahneme. Potom přidáme sůl, pepř a zalijeme menším množstvím vody a uvařím ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka z kokosového mléka: Jarní cibulky očistíme a omyjeme. Zázvor oloupeme. Chilli papričky podélně rozpulíme, zbavíme semínek, omyjeme a nasekáme. Zelenou nať z jarních cibulek nakrájíme příčně na tenké kroužky jako dekoraci ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Hradecká houbová polévka: Posekané, omyté kosti vaříme v 1,5 l vody asi 2 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme kořenovou zeleninu a cibuli. Vývar přecedíme a dokud je vařicí, přidáme do něho na plátky nakrájené houby, p ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Japonský polévkový vývar: Do vroucí vody vložíme předem namočené chaluhy, při varu mícháme asi 5 minut. Pak řasy vyjmeme a do vývaru vložíme řezy z rybek. Po pěti minutách varu, když se řezy z rybek usadí na dně, vše přecedíme ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Hanoiská voňavá polévka: Rozkrojit cibuli napůl a ogrilovat ji pod horkým grilem, až je zkaramelizovaná a tmavě hnědá. Nakrájet maso na dušení na velké kostky a vložit ho do velkého hrnce, přidat cibuli, zázvor, badyán ... ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka z hlívy: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme očištěné a na kostičky pokrájené houby, osmahneme je a krátce podusíme. Pak houby zasypeme mletou i pálivou paprikou, zalijeme vodou, osolíme, přidáme masox a na špalí ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Polévka ze šťovíku: Francouzi ji připravují ze silného hovězího vývaru. U nás se dělává z poloviny vývaru hovězího a poloviny slepičího. Všechny vývary musí být zbaveny tuku. Při přípravě vývarů se žádná, ani kořenová ze ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Terlánská vinná polévka s bagetou: Masový vývar a bílé víno nalijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme žloutek rozkvedlaný se smetanou. Na mírném ohni polévku za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme. Osolíme ji a ochutíme skořicí. Bage ... …více»
|
18. 10. 2008 Polévky
Příprava receptu Mléčná polévka s houbami a jogurtem: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme za častého míchání asi 5 minut. Přidáme předem namočené a nakrájené sušené houby, brambory nakrájené na kost ... …více»
|