Postup přípravy receptu Polévka z kokosového mléka:
Jarní cibulky očistíme a omyjeme. Zázvor oloupeme. Chilli papričky podélně rozpulíme, zbavíme semínek, omyjeme a nasekáme. Zelenou nať z jarních cibulek nakrájíme příčně na tenké kroužky jako dekoraci. Bílou část jarních cibulek nasekáme. Zázvor nejprve rozdrtíme čepelí širokého nože a pak nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Garnáty opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm podusíme cibuli, zázvor a chilli. Přilijeme kokosové mléko a zeleninový vývar. Vše necháme na středním ohni cca 4 minuty povařit. Přidáme garnáty a na kostičky nakrájená rajčara a necháme v polévce ohřát. Polévku ochutíme světlou sójovou omáčkou a šťávou z limety. Polévku nalejeme do šálků (misek) a posypeme nakrájenou zelenou cibulovou natí.
Fotky receptu Polévka z kokosového mléka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!