![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boršč z červené řepy: 1. V hrnci zahřejte olej a dvě tři minuty opékejte pokrájený pórek a celer, aby změkly, ale neztmavly. Přisypte nastrouhanou oloupanou řepu i většinu mrkve a brambory. Vlijte vývar, přiveďte k varu, s ... …více»
|
![]() |
17. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z cuket nebo patizonu: Cuketu (patizon) oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na malé kostičky a podusíme na másle asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme spolu s česnekem a majoránkou cca 20 minut. Polévku o ... …více»
|
![]() |
16. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá špenátová polévka: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, když je jíška hotová postupně za neustálého míchání přidáváme vodu, aby nevznikaly hrudky. Přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu, zmrazený špenát a osolíme. Op ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z vepřového nebo skopového masa: Vaříme ji stejně jako polévku hovězí, ale skopová není nikdy tak čistá. Vybereme na ni maso méně tučné nebo po uvaření z vývaru trochu tuku sebereme. Jako zavářku jsou nejlepší krupky, kroupy, rýže ne ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Světlá hovězí polévka se zeleninou: Můžeme dát jakoukoliv míchanou zeleninu. Kořenovou zeleninu a brukev jemně postrouháme a přidáme asi 5 - 10 min. před dovařením polévky, o něco dříve dáme pokrajené houby, pokrájenou kapustu. Zavářky ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí polévka hnědá: Oprané, naklepané maso a rozsekané kosti dáme vařit. Játra nebo jiné vnitřnosti buď vaříme s masem, nebo je předem osmažíme na tuku. Zeleninu pokrájenou na plátky osmážíme dozlatova, ale mesmíme ji př ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slovácká cibulajda: Do silného hovězího vývaru vložíme kolečka cibule, sekanou pažitku a rozkrájené hovězí maso. Za mírného varu vmícháme vejce. Chleba nakrájíme na kostky a opečeme. Přidáváme do talíře. ... ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová polévka se zeleninou a sýrem: Všechnu očištěnou a oškrábanou zeleninu nakrájíme na kostky, pokusíme na másle a zalijeme vodou. Uvaříme v ní oloupané, na kostky nakrájené brambory. Přidáme masox, sůl, koření a nakonec sekanou petrž ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka Flamande: V tlakovém hrnci přivedeme do varu 1,5 l vody, vsypeme do ní strouhanou housku, nakrájenou zeleninu včetně brambor, pepře a soli a vaříme asi tak 20 minut. Ochladíme, hrnec otevřeme, do vzniklé polévk ... …více»
|
![]() |
15. 08. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polská pivní polévka: Pivo a víno uvedeme do varu s cukrem, s kouskem skořice a plátkem citrónové kůry
Žloutky mezitím rozkvedláme se smetanou, přidáme k polévce a šleháme na mírném teple (aby se žloutky nesrazily) tak dl ... …více»
|