Vložil: | Ingusz |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z cuket nebo patizonu:
1/2 cukety nebo patizonu
| dle ptřeby máslo na smažení
| 2 - 3 stroužky česneku
| 1 zeleninový bujón
| dle chuti sůl, pepř, majoránka
| jíška = hladká mouka, máslo, olej
Postup přípravy receptu Polévka z cuket nebo patizonu:
Cuketu (patizon) oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na malé kostičky a podusíme na másle asi 5 minut. Pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme spolu s česnekem a majoránkou cca 20 minut. Polévku odstavíme a dáme vařit jíšku, kterou necháme vychladnout a pak jí zalejeme studenou vodou – toto pak za stálého míchání naléváme do polévky – tu pak necháme povařit ještě 5 minut a rozmícháme metličkou. Polévka vypadá a chutná podobně jako hrachová...(Vařím-li patizon, dochutím taky muškátovým oříškem). Můžeme podávat s opékanou houskou.
Fotky receptu Polévka z cuket nebo patizonu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!