![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pomořanská mléčná polévka s kapáním: Mouku, vejce a cukr promícháme s vodou a se solí. Vzniklé těsto by mělo být řídké jako na kapání. Podle potřeby můžeme ještě přidat vodu.
Vanilkový lusk rozpůlíme a mléko spolu s citronovou kůrou a v ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Boršč bez masa: Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Vše pak smícháme dohromady a ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křampes: Brambory se solí a kmínem uvaříme. Vodu z brambor scedíme. Brambory rozšťoucháme jako na kaši. Dobře promícháme se zelím a zalijeme vodou z brambor. Přidáme tuk, osmaženou cibulku a smetanu, dosolíme. ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bílá zelňačka: Uzené se nakrají na kostičky a orestuje na másle zpěněné cibuli, kolik uzeného tolik cibule. Pak se přidá voda nebo vývar (ochucovadla zásadně nepoužívám nikdy (a vařit chutně jde bez toho), vyjma ori ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččina vaječná polévka se smetanou: Rozmícháme vaječné žloutky, kuřecí vývar a portské víno. Okořeníme je solí, cukrem, skořicí, muškátem a šafránem.
Polévku šleháme ve vodní lázni až k bodu varu, ale nesmíme ji vařit, protože by se sr ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka plná hvězd: Očištěnou mrkev, oloupanou cibuli, pórek a libeček uvaříme ve vývaru doměkka. Pak polévku osolíme a opepříme. Z mouky, vejce, vody a petrželky vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na pomoučeném vál ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z mrkve s rýží: Mrkev očistit, omýt a nakrájet na plátky. Cibuli oloupat a nakrájet na kostičky. Zahřát tuk a cibuli i mrkev na něm podusit. Přilít kuřecí vývar a polévku vařit pod pokličkou asi 20 minut při mírné te ... …více»
|
![]() |
11. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová polévka s knedlíčky: Omytou a očištěnou zeleninu (mrkev, kedlubny, brambor, fazolky a celer) pokrájíme na kousky a povaříme 15 minut ve vývaru až na rajčata, která dáme do polévky 5 minut před ukončením varu. Housku namoč ... …více»
|
![]() |
10. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajská polévka s bazalkovou šlehačkou: Rajčata opláchnout a nakrájet na kousky. Očistit a omýt mrkev a nahrubo ji nastrouhat. Oloupanou cibuli nakrájet na kostičky. V hrnci rozehřát tuk a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusit. Vmí ... …více»
|
![]() |
10. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostrý hovězí vývar s masem: Dobře omyté kosti a maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a sůl, přivedeme do varu a vaříme velmi mírným varem, až je maso měkké. Dvacet minut před koncem varu přidáme očištěnou zele ... …více»
|