Použité suroviny receptu Rajská polévka s bazalkovou šlehačkou:
500 g rajčat
| 2 středně velké mrkve
| 2 malé cibule
| 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 1 lžičku rajčatového protlaku
| 3/4 litru zeleninového vývaru
| 2 svazky bazalky
| 1/2 kelímku (100 g) smetany ke šlehání
| pepř
| 4 cherry rajčátka
Postup přípravy receptu Rajská polévka s bazalkovou šlehačkou:
Rajčata opláchnout a nakrájet na kousky. Očistit a omýt mrkev a nahrubo ji nastrouhat. Oloupanou cibuli nakrájet na kostičky. V hrnci rozehřát tuk a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusit. Vmíchat rajčatový protlak, nechat krátce zasmahnout a zalít zeleninovým vývarem z kostky. Polévku vařit asi 30 minut při střední teplotě, potom ji propasírovat jemným sítem.
Oprat a osušit bazalku, pár lístků odložit stranou na ozdobení, zbytek najemno nasekat. Šlehačku ušlehat jen do polotuha a vmíchat do ní bazalku. Polévku dochutit pepřem. Cherry rajčátka nakrájet na plátky a prohřát v polévce. Podávat v miskách ozdobené bazalkovou šlehačkou.
Fotky receptu Rajská polévka s bazalkovou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!