Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.02. 2025
Dnes má svátek Božena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oravská kapustnica

fotka Oravská kapustnica
Vložil:
Porcí:7
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Oravská kapustnica:

1 kg hřbetu s masíčkem z vepře  | 2 domácí v komíně dosucha zauzené paprikové klobásy  | 0,4 kg kysaného zelí  | 1 KG brambor  |  mrkev  |  celer  |  petržel  |  lžíce sádla  | 2 cibulky  | 4 stroužky  |  sůl  |  kmín  |  celý pepř  |  nové koření  |  bobkový list  |  sladká mletá paprika

Postup přípravy receptu Oravská kapustnica:

Hrnec 1 = maso
Pěkně masatý hřbet, či kus vepřového ramínka povaříme doměkka společně s celou kořenovou zeleninou, 1 cibulkou a 4 stroužky česneku v osolené vodě. Měkké maso vybereme a nakrájíme na menší porce, obíračku obereme, na kostech si pochutná pes.

Hrnec 2 = zelí
Proprané kysané zelí zalijeme vodou, vložíme celý pepř, nové koření a bobkový list podle chuti a také 2 celé klobásky. To celé povaříme, až zelíčko pěkně vyměkne a klobásky pustí růžovou voňavou šťávu.

Hrnec 3 = brambory
Oloupané brambůrky nakrájíme na větší kusy, okmínujeme a osolíme, povaříme do měkka. Pozor, necedit do výlevky!

Kastrůlek
Na lžíci sádla osmažíme druhou cibulku, pěkně nadrobno nakrájenou. Přidáme lžičku mleté papriky.

Jak vidíte, čtyřplotýnkový vařič je plně využit. Můžete samozřejmě vše vařit najednou v jednom hrnci, ale pak se chutě promíchají, a není to ono.


A nyní, vážení, nastává vrcholná fáze:
Vyberte z kredence opravdu velký hrnec, přeceďte do něj vývar z masa a uvařenou zeleninu do něj vsypte pokrájenou, či rozmačkanou vidličkou.
Potom do téhož hrnce přidejte povařené zelí a klobásky pokrájené na nejméně šest malých porcí. Přidejte i pokrájené (obrané) maso.
A teď - sceďte do téhož hrnce vodu z uvařených brambor.
Je li výsledek příliš hustý, ještě jej můžete naředit a dosolit.
Zcezené brambory pošťouchejte a přelijte osmaženou paprikovou cibulkou.

Servírujte v přehlubokém talíři, kupku brambor přelijte polévkou a na každého nechť se dostane maso i kousek klobásky.
K takové polévce již není třeba hlavní chod, obzvlášť na Nový rok, kdy je národ přejedený a přepitý. Ale síly je v ní dost, hlava i žaludek jásá (pokud tělo k obědu vstalo), po takovém obědě má člověk v sobě tolik energie, že si hravě poradí i s tou obrovskou hromadou nádobí.




Fotky receptu Oravská kapustnica:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Oravská kapustnica
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !