![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z kuřete: Kosti a drůbky spolu se zeleninou a cibulí nebo pórkem vaříme 20 minut. Kosti a drůbky vyjmeme, maso obereme a nakrájíme do polévky. Přidáme nudle a nakonec petrželovou nať. ... ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená okurková polévka s koprem: Mléko dobře rozmícháme, ochutíme česnekem rozetřeným se solí a jemně posekaným koprem. Mladou okurku oloupeme, nakrájíme na drobné kostky a vmícháme do kyselého mléka. Podáváme vychlazenou. ... ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí vývar s knedlíčky : Rybí maso bez kosti jemně nasekáme. Promícháme s vejcem, strouhankou, muškátem, pepřem a citrónovou kůrou. Ze směsi tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do rybího vývaru. Přidáme petrželovou nať, na ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapří polévka : Na tuku orestujeme pokrájenou cibuli s kostičkami syrových brambor, poprášíme moukou, paprikou a zalejeme rybím vývarem. Ochutíme pepřem, bobkovým listem a uvaříme doměkka. Kousky rybího masa krátce ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z kuřecích drůbků : Omyté drůbky dáme do vody, přidáme sůl, koření a zeleninu, opranou cibuli a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji procezeným vývarem a provaříme. Vlijeme ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Kyselica z Valašska : Zvlášť uvaříme sušené houby. Do vařící vody vložíme kostky loupaných brambor, osolíme, přidáme kmín, bobkový list a když jsou poloměkké vsypeme jemně nakrájené zelí. Vaříme doměkka, vlijeme rozšlehaná ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chalupářský boršč : Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme kolečka klobásy, bobkový list a několik zrnek nového koření. Zalijeme dvěma litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Přidáváme hrubě s ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lučinová polévka s bylinkami: Nakrájené brambory dáme vařit do vody spolu s drobnými kousky celeru a mrkve. Osolíme a vaříme zprudka až brambory a mrkev změknou. Lučinu v misce rozmícháme s jednou naběračkou vývaru z brambor a cel ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelná polévka s droždím : Cibulku na jemno nakrájíme a osmažíme na tuku. Přidáme utřený česnek, droždí a ovesné vločky a mícháme, až se tuk oddělí a vše pěkně voní. Vsypeme mouku, necháme ji osmáhnout, zasypeme paprikou a zali ... …více»
|
![]() |
6. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masový vývar s jáhlovými knedlíčky : Do 1,5 l vody dáme maso, osolíme a vložíme kousky zeleniny. Vaříme nejméně 1 hodinu, vývar přecedíme, maso pokrájíme na kousky a vložíme do vývaru spolu s knedlíčky. Ty připravíme z jáhel uvařených v ... …více»
|