![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hříbková polévka: Šalotku a hříbky nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem, vínem a smetanou a necháme zavařit. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme kořením.
... ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mléčná polévka s kaškavalem: Do mléka vlijeme 800 ml vody a necháme vykypět na mírném ohni. Vsypeme rýži a vaříme do změknutí. Těsně před změknutím rýže ochutíme saturejkou a máslem. Do polévky vmícháme vejce, nastrouhaný kaškava ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vojnišská polévka: Maso nakrájíme na kousky vložíme do hrnce zároveň s fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme do změknutí. Později přidáme zelenou fazolku nakrájenou na kousky, zelí na plátky a sůl. Na oleji s malým mno ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kurban: Maso nakrájíme na kousky po 40 g, zalijeme studenou vodou a zahříváme do varu. Sbíráme pěnu, osolíme, opět sebereme pěnu a necháme povařit na mírném ohni. Vnitřnosti umyjeme, zalijeme studenou vodou a ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z tykviček: Očištěnou a omytou cibuli, nakrájíme nadrobno a přidáme do studeného tuku s přidáním 2 polévkových lžic vody a špetky soli. Zahříváme dokud zelenina nevyplave, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a zno ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí polévka s houbami: Ryby nakrájíme na větší kousky. Zalijeme 2 l vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Rybí vývar přecedíme. Z masa vyndáme kosti. Do vývaru přidáme nakrájené houby, pórek, cibuli a papriku. ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bánovská kyselica : Nejdříve si namočíme fazole a houby. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit společně s kořením, masoxem a troškou soli. Z kysaného zelí slijeme v ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hladká Anička s houbami : Oloupané a na větší kousky nakrájené brambory dáme vařit, přidáme na kousky nakrájené hlouby, sůl, kmín a vaříme doměkka.
Smícháme hladkou mouku s mlékem nebo smetanou, rozkvedláme a nalijeme do hu ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zimní fazolový hrnec: Fazole namočíme do velkého množství vody a necháme přes noc. Příští den fazole slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla zcela pokryté a přikryté vaříme 45 minut. Slaninu bez kůže nakrájíme ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klášterní polévka ze zralých fazolí: Očištěné a omyté fazole zalijeme studenou vodou. Přidáme jednu polévkovou lžíci soli, zamícháme a ohříváme až do varu a vaříme 5 minut. Zahřívání přerušíme a fazole 6x umyjeme ve studené vodě. Znovu z ... …více»
|