![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolkovo-smetanová polévka: Z olivového oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, přidáme nakrájené fazolky, posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a petržel a utřený česnek. Uvaříme doměkka, pak zjemníme sm ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelňačka s uzeným tempehem: Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec p ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelňačka s uzeným tempehem: Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci orestujte cibuli, uzený tempeh pokrájený na větší kostky a koření. Sladkou papriku restujte jen krátce, aby nezhořkla. Přisypte mouku a krátce ji opražte. Nakonec p ... …více»
|
![]() |
5. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová kyselá polévka: V hrnci v teplé místnosti necháme zkysnout čerstvé mléko (nikoliv trvanlivé). Optimální doba kysání je 2,5-3 dny. Zkysané mléko dáme na mírně teplou plotýnku a necháme v hrnci srazit a ztvarohovatět. ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tom yam pla thajská rybí polévka s kokosovým mlékem: V hrnci s vývarem zvolna vaříme citrónovou trávu, oddenek galganu nebo zázvoru. Mezitím ve velkém hrnci pomalu svařujeme kokosové mléko Coconut Milk se 2 šálky vývaru, přidáme chilli pastu, Sambal Oel ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tom khaa kai thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem: Kuřecí vývar přivedeme k varu, přidáme citrónovou trávu, galgan a listy kaffir lime. Ochucený vývar pak nalijeme do kokosového mléka Coconut Milk, přidáme kuřecí maso, žampióny, rajče, ochutíme rybí o ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tom yam kung thajská krevetová polévka: Vývar v hrnci přivedeme k varu. Přidáme česnek, kafírové listy, galangal, rybí omáčku, citrónovou trávu a šalotku, nakonec pak žampiony a chilli papričky nebo Marinade Red Curry. Přivedeme k varu, po ... …více»
|
![]() |
4. 02. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Masopustní cibulačka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a restujeme, až zesklovatí. Poté zaprášíme hladkou moukou a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, pořádně prošleháme a necháme 20 minut vařit.
Následně vš ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Indiánská polévka: Fazole namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je propláchneme, zalije 4 litry vody, přidáme bobkový list a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme a na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova. Přidáme ... ... …více»
|
![]() |
3. 02. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená polévka z avokáda: Avokáda oloupeme a zbavíme pecek. Dužinu rozmixujeme společně s bujonem a smetanou, až vznikne hladká směs. Ochutíme pepřem, koriandrem, solí. Necháme vychladit. Nachos dáme na 5 minut do horké ... ... …více»
|