![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelnice s jablky: Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme kysané zelí a krátce osmahneme. Př ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená polévka z jablek: Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme. Přidáme Solamyl rozmíchaný v trošce ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový vývar s kapáním: Nakrájenou zeleninu dáme vařit do osolené vody. když je zelenina měkká, připravíme z mouky, bílku a soli řídké těstíčko a lijeme přes vidličku do vroucí polévky. Přidáme máslo. Na talíři zeleninový vývar s kapáním …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí polévka s máslovými nočky: Hlavu, ocas a jikry uvaříme ve vodě, zlehka osolíme. Na třech lžicích másla osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev,petržel, celer)a zalejeme vodou ( z části vodou a zčásti vývarem z ryb). Povař ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapříková gulášovka: Do hrnce nelijeme litr studené vody a nasypeme MAGGI Polévka Ze zahrádky Gulášová. Pořádně rozmícháme a přivedem k varu. Kapří maso omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do vařící se polévky. Vařím ... …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrstková: Přebrané a předem namočené luštěniny a spařené kroupy druhý den uvaříme doměkka. Přidáme jíšku ze sádla a mouky, dobře ji provaříme, dále přidáme česnek utřený se solí a rozemnutou majoránku. Hrstkovou polévku …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zavrcená polévka: Do vařící vody dáme sůl, kmín, okyselíme octem a za stálého míchání přidáme smetanu, ve které jsme dobře rozmíchali mouku. Povaříme a můžeme přidat nakrájená vařená vejce. Zavrcená polévka je rychlá a chutná. …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hladká polévka: Do osolené vařící vody vléváme mouku rozmíchanou v části mléka, povaříme, nakonec přidáme žloutky rozšlehané ve zbylém mléku a lžičku octa. Hladkou polévku podáváme s nasekanou zelenou petrželkou. …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vopiška: Vodu uvedeme do varu, odstavíme z ohně, přidáme sůl a máslo, utřený česnek a nadrobno nakrájené mladé lístečky dobře omyté kopřivy a libečku. Nevaříme!! Polévku vopiška podáváme s kostičkami opečeného chleba. …více»
|
![]() |
9. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná chřestová polévka: Oloupaný chřest uvaříme doměkka v osoleném vývaru, scedíme, hlavičky odkrojíme a najemno pokrájené stonky po rozmixování propasírujeme. Do scezeného vývaru poté vmícháme protlak ze stonků chřestu, žlo ... …více»
|