![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná polévka z kopru: Oloupané očištěné brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do horké osolené vody s kmínem. Když jsou skoro měkké, přilijeme mléko, do kterého zakloktáme mouku. Necháme povařit, pak přidáme žloutek ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkvová polévka - falešná slepičí: Vývar procedíme. Mrkev jemně ustrouháme na křenovém struhadle, vložíme na máslo, osmažíme a přidáme do vývaru. Zavaříme nudličky a nakonec přidáme polévkové koření a zelenou petrželku. Karoten mrkve p ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí česnečka: Chléb nakrájíme na kostičky nebo na nudličky a na sádle ho osmažíme. V hovězím vývaru povaříme utřený česnek, pepř, přidáme majoránku a před podáním vložíme do vývaru usmažený chléb.
... ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hovězí cibulačka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, obalíme moukou a na sádle do zlatova usmažíme. Housku nakrájíme na kostičky a rovněž na sádle osmažíme. Obojí pak přidáme do teplého hovězího vývaru.
... ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rajská polévka se slaninou: Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolů a podusíme ve vlastní šťávě. Pak je protřeme sítem. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na ní drobně nakrájenou cibuli, vše zasypeme moukou, opražím ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová polévka nakyselo s houbami: Na kostičky nakrájené brambory, očištěnou zeleninu a houby vaříme asi v 1 – 1,5 litru osolené vody, do které ještě přidáme bobkový list. Zvlášť v hrnečku rozšleháme mouku s mlékem tak, aby se nevytvoř ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klasická čočková polévka: Čočku přebereme, propláchneme a zvolna vaříme v dostatečném množství vody téměř do měkka. Zvlášť na oleji lehce osmahneme jemně nakrájenou cibulku, zasypeme ji moukou a připravíme světlou zásmažku, kt ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí vývar s masem: Hovězí vývar vaříme obvykle z masa předního z boku nebo žebra. Oprané kosti, na větší kousky nakrájené maso a rozčtvrcenou cibuli vaříme v osolené vodě na mírném ohni 2–3 hodiny. Potom vývar přecedíme ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Babiččina bramboračka: Brambory, mrkev, kedluben, petržel, celer a 1/2 cibule rozkrájíme na menší kousky, brambory mohou být věší. Dáme do hrnce s vodou a vsypeme rozkrájené houby a necháme vařit 15-25 min. Připravíme si jí ... …více»
|
![]() |
4. 12. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ostrá česnečka: Stroužky česneku podusíme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme sůl, koření a vaříme čtvrt hodiny. polévku rozmixujeme a přivedeme k varu. krajíčky chleba osmažíme na oleji, přelijeme ostrou česnečkou a ... …více»
|