![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vánoční houbová polévka: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Čerstvé houby očistíme, rozkrájíme na plátky (sušené namočíme asi na hodinu do studené vody) a podusíme doměkka. Mezitím z tuku... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarská okurková polévka: Uvařenou rýži vyklopíme na střed talíře, obložíme na kostky nakrájenou okurkou a paprikou, které jsme předtím promíchali dohromady. Vše zalijeme vývarem dobře smíchaným... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnečka s krupkami: Vyprané krupky uvaříme doměkka. Scedíme je a zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili masox (pokud máme hotový vývar můžeme použít i ten). Přidáme oloupané a na malé kostky... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slepičí kaldoun:
Játrové nočky: 1 slepičí játra, 2 lžíce strouhanky, 1vejce, 1 lžíce hrubé mouky, česnek, pepř, sůl, malý kousek cibule.
Očištěné drůbky bez jater zalijeme litrem vody, přidáme pepř, nové koření ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Stroganova polévka:
Párky nakrájíme na plátky, které překrojíme na půl, žampióny nakrájíme na střední kostičky a cibuli na drobno. Každou z těchto surovin osmažíme zvlášť na másle. Nakrájíme okurky na kostičky. Všech ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolova polívka: Fazolku důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 2,5 centimetru. V hrnci uvedeme do varu 1,5 litru vody, vhodíme tam fazolku, celou cibuli, papriku a rajče (ty před podáváním vyloví ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka ragout: V hrnci na másle si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme telecí maso, osolíme je a malou chvíli podusíme. Pak k němu přidáme kuře a brzlík a... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzená polévka s praženou krupicí: Uzenou polévku připravujeme z vody, která nám zbyde po vaření uzeného masa. Tuto vodu procedíme, podle chuti ještě dosolíme, přidáme do ní na nudličky nakrájenou... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s párky a čočkou: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme rajčatovou šťávu, čočku, přilijeme vodu, osladíme, osolíme, opepříme a vaříme. Párky nakrájíme na kousky, opečeme a přidáme... ... …více»
|
![]() |
30. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z hovězí oháňky: Maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme spolu s pepřem a cibulí do poloměkka. Přidáme kořenovou zeleninu vcelku a zvolna vaříme do měkka. Maso a zeleninu vytáhneme a vývar přecedíme. Do vývaru za ... …více»
|