Postup přípravy receptu Slepičí kaldoun:
Játrové nočky: 1 slepičí játra, 2 lžíce strouhanky, 1vejce, 1 lžíce hrubé mouky, česnek, pepř, sůl, malý kousek cibule.
Očištěné drůbky bez jater zalijeme litrem vody, přidáme pepř, nové koření, sůl a pod pokličkou uvaříme do měkka. Ke konci varu přidáme cibuli a kořenovou zeleninu. Vývar procedíme, maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z drůbků, rozšleháme a vaříme čtvrt hodiny. Potom přidáme květák rozebraný na růžičky a uvaříme jej do měkka. Do zbylé osolené vody zavaříme navlhčenou lžičkou nočky, játra a česnek uškrábeme na prkénku, přidáme drobně pokrájenou cibuli a promícháme s ostatními přísadami. Vaříme je asi 4 minuty a vše přidáme do polévky současně s masem. Polévku necháme přejít varem a podáváme s nasekanou zelenou petrželkou.