![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočková polévka s římským kmínem: 1. Přes noc namočenou čočku propláchneme a necháme okapat.
2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na sádle společně s čočkou a drceným či jemně nasekaným česnekem dozlatova.
3. Přidáme mletý ří ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šumavská kulajda se zastřenými vejci: 1. Sušené houby předem namočíme, minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc.
2. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme namočené houby včetně vody, ve které byly namočené, ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové knedlíčky s pohankou: Sušené houby namočíme alespoň na jednu hodinu. Poté z hub vymačkáme vodu, pokrájíme je na malé kousky a orestujeme na másle společně s kmínem. (Zbylou vodu z hub nevyléváme, můžeme jí později navlhčit ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninové julienne: Julienne je způsob krájení na tenké nudličky. Zelenina se vkládá do talířů syrová a zalévá se vařícím vývarem. ... ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krkonošské kyselo s hříbky a škvarkovými plackami : 1. Chlebový kvásek připravíme jednoduchým způsobem. Mouku dobře smícháme s teplou vodou a necháme pod utěrkou na teplém místě (v zimě u radiátoru) alespoň 24 hodin, nejlépe 48 hodin stát.
2. Do litru ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gazpacho (gaspáčo) : 1. Neloupanou salátovou okurku, cibuli a česnek nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme drcená rajčata a olej. Směs osolíme, opepříme, rozmixujeme a dochutíme octem. Polévku zakryjeme a chladíme a ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty: 1. Karotku nakrájíme na kousky a orestujeme ji na másle, přidáme kůru a šťávu z citrónu a limetky, cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme vínem a necháme krátce svařit, zalijeme vodou a povaříme 15-2 ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolovica s domácími nudlemi : 1. Propláchnuté a přes noc namočené fazole dáme v téže vodě vařit.
2. Zeleninu očistíme a jakmile jsou fazole téměř měkké, přidáme k nim na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer, osolíme a mír . ... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrová polévka s toasty : 1. V horkém vývaru rozpustíme na kostičky rozkrájený sýr, necháme jej rozpustit, krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme (pokud je hermelín chutný a výrazný, ani není třeba dochucovat).
... …více»
|
![]() |
14. 11. 2007 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýňová polévka s řeřichou a masovými taštičkami : 1. Oloupeme brambory a dýni, ze které odstraníme semínka. Dýni a brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme ve vývaru doměkka, rozmixujeme na jemné pyré a přilijeme smetanu ke šlehání.
2. Polévku ... …více»
|